Chutné bryndzové placky: Malá dobrota pre hladošov
28. 4. 2022, 12:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Shutterstock
Pochytil vás hlad? Skúste tieto zemiakové placky s bryndzou, nebudete ľutovať.
- Dĺžka prípravy (min): 15
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks stredne veľké zemiaky
- 125 g májovej bryndze
- 2 ks jarné cibuľky
- 2 hrste baby špenátu
- 1 ks vajce
- trochu ks pažítky
- 1 ks soľ, mleté čierne korenie
- 1 ks chilli papričku
- 1 hrsť hrubej strúhanky
- 1 ks oriešok";i:10;s:10:"1 ks masla";i:11;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Zemiaky uvarte v šupke v jemne osolenej vode. Keď sú hotové nechajte ich vychladnúť, očistite a v miske roztlačte vidličkou. K zemiakom pridajte bryndzu, najemno nasekaný mladý špenát a nasekanú cibuľku. Trochu pažítky, chilli, jedno vajce a hrsť hrubej strúhanky. Osoľte a okoreňte. Všetko poriadne premiešajte. Masa by mala byť dostatočne tuhá, aby sa na panvici nerozpadala.
Krok 2
Tvarujte placky rovnakej veľkosti ako na burgre. Placky vyprážajte z každej strany asi 3 minúty na troche masla a oleja.
Krok 3
Na tanieri placky ozdobte maslom a pažítkou. Samozrejme môžete doplniť o zeleninový šalát a kyslú smotanu.