Reklama

Chutné bryndzové placky: Malá dobrota pre hladošov

Zemiakové placky s bryndzou

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Pochytil vás hlad? Skúste tieto zemiakové placky s bryndzou, nebudete ľutovať.

  • Dĺžka prípravy (min): 15
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks stredne veľké zemiaky
  • 125 g májovej bryndze
  • 2 ks jarné cibuľky
  • 2 hrste baby špenátu
  • 1 ks vajce
  • trochu ks pažítky
  • 1 ks soľ, mleté čierne korenie
  • 1 ks chilli papričku
  • 1 hrsť hrubej strúhanky
  • 1 ks oriešok";i:10;s:10:"1 ks masla";i:11;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarte v šupke v jemne osolenej vode. Keď sú hotové nechajte ich vychladnúť, očistite a v miske roztlačte vidličkou. K zemiakom pridajte bryndzu, najemno nasekaný mladý špenát a nasekanú cibuľku. Trochu pažítky, chilli, jedno vajce a hrsť hrubej strúhanky. Osoľte a okoreňte. Všetko poriadne premiešajte. Masa by mala byť dostatočne tuhá, aby sa na panvici nerozpadala.

Krok 2

Tvarujte placky rovnakej veľkosti ako na burgre. Placky vyprážajte z každej strany asi 3 minúty na troche masla a oleja.

Krok 3

Na tanieri placky ozdobte maslom a pažítkou. Samozrejme môžete doplniť o zeleninový šalát a kyslú smotanu.