Cícerové guľky so šalátom
12. 3. 2019, 16:10

Cícerové guľky so šalátom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 hrnček uvareného cícera (sterilizovaného)
- 1 ks menšia fialová cibuľa
- 1-2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks vajce
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica drvenej rasce
- 1 ks strúhanka podľa potreby
- 1 ks hladká múka na obaľovanie
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté farebné korenie";i:10;s:9:"1 ks olej";i:11;s:36:"1 ks Na šalát: za dve hrste rukoly";i:12;s:21:"pol ks žltej papriky";i:13;s:24:"pol ks červenej papriky";i:14;s:23:"1 ks zväzok reďkoviek";i:15;s:18:"1 ks olivový olej";i:16;s:29:"1 lyžica citrónovej šťavy";i:17;s:20:"1 ks čierne korenie";i:18;s:34:"1 ks Na dip: 100 ml kyslej smotany";i:19;s:46:"1 ks zarovnaná lyžička plnotučnej horčice";i:20;s:29:"1 lyžica nasekanej pažítky";i:21;s:9:"1 ks soľ";i:22;s:25:"1 ks mleté biele korenie
Postup
Krok 1
Vopred namočený cícer uvarte do mäkka. Sterilizovaný zlejte. Dohladka ho rozmixujte a preložte do hlbšej misy. Pridajte očistenú a cibuľu nakrájanú najemno, očistený a prelisovaný cesnak a vajce. Ochuťte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, rascou a podľa potreby zahustite strúhankou. Zmes premiešajte a nechajte chvíľu postáť.
Z pripravenej cícerovej zmesi tvarujte malé guľky, obaľte ich v hladkej múke, oklepte a vložte do horúceho oleja. Opečte rovnomerne zo všetkých strán. Po upečení guľky preložte na papierovú kuchynskú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
Rukolu opláchnite na sitku a nechajte osušiť. Nakrájajte farebné papriky a reďkovky. V mise premiešajte rukolu so zeleninou, pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou a ochuťte čerstvo pomletým korením. Cícerové guľky servírujte na čerstvom zeleninovom šaláte s dipom vymiešaným z kyslej smotany, horčice, nasekanej pažítky a ochuteným soľou a korením.