Reklama

Cisársky trhanec s kompótom

Cisársky trhanec s kompótom
Reklama

Cisársky trhanec s kompótom

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks vajcia
  • 1 štipka soli
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
  • 4 lyžice mlieka
  • 100 g hladkej múky
  • 250 g prírodného syra (lučina)
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • 1 ks olej
  • 1 ks Na prílohu: práškový cukor";i:10;s:93:"1 ks zavárané ovocie alebo jablkové pyré (prípadne uvarené a osladené mrazené ovocie)

Postup

Krok 1

Dve vajcia rozbite a oddeľte žĺtky od bielkov. Dva žĺtky dajte do misy a pridajte k nim dve celé vajcia. Vyšľahajte so štipkou soli, s cukrom a najemno postrúhanou citrónovou kôrou. Pridajte mlieko, múku a prírodný syr a smotanu. Dva bielky vyšľahajte do tuha a zľahka ich zapracujte do cesta. Miešajte krátko, aby v ceste zostali kopčeky snehu. Do najväčšej panvice, akú máte doma, nalejte cesto do výšky 2 až 3 cm. Opečte ho z jednej strany do zlatista. Cesto natrhajte vidličkami na menšie kúsky a tie ešte opekajte do chrumkava zo všetkých strán. Dajte na taniere, posypte cukrom a podávajte so zaváraným ovocím, s jablkovým pyré alebo s osladeným a uvareným mrazeným ovocím.