Čokoládová roláda so šľahačkou
4. 2. 2010, 15:53 (aktualizované: 30. 5. 2024, 15:58)

Reklama
Čokoládová roláda so šľahačkou
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 5 vajec
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 ks tuk a múka na pomastenie a posypanie papiera
- 1 ks Plnka: 1/8 l šľahačky
- 1 ks Poleva: 80 g masla
- 80 g čokolády
Postup
Krok 1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pomaly do neho vmiešame cukor a postupne po jednom žĺtky. Lyžicu múky zmiešame s dvoma lyžicami kakaa a cez sitko pridávame k vyšľahanej hmote. Cesto vylejeme na plech vyložený pomasteným a múkou vysypaným papierom. V horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené cesto vyložíme na čistý obrúsok, skrútime ho a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu vyrovnáme, natrieme ušľahanou, mierne osladenou šľahačkou a znovu zakrútime. Povrch rolády oblejeme čokoládovou polevou.