Reklama

Čokoládová roláda so šľahačkou

Víkendová roláda
Reklama

Čokoládová roláda so šľahačkou

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 ks tuk a múka na pomastenie a posypanie papiera
  • 1 ks Plnka: 1/8 l šľahačky
  • 1 ks Poleva: 80 g masla
  • 80 g čokolády

Postup

Krok 1

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pomaly do neho vmiešame cukor a postupne po jednom žĺtky. Lyžicu múky zmiešame s dvoma lyžicami kakaa a cez sitko pridávame k vyšľahanej hmote. Cesto vylejeme na plech vyložený pomasteným a múkou vysypaným papierom. V horúcej rúre rýchlo upečieme. Upečené cesto vyložíme na čistý obrúsok, skrútime ho a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu vyrovnáme, natrieme ušľahanou, mierne osladenou šľahačkou a znovu zakrútime. Povrch rolády oblejeme čokoládovou polevou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS