- 60 min.
- 5 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Cesto:
- 150 ghladkej múky
- 190 gpolohrubej múky
- 1 ksvajce
- 65 grozpusteného masla
- 150 mlvlažného mlieka
- 1 štipkasoli
- 15 gdroždia
- 2 lyžicepráškového cukru
Plnka:
- 2 lyžicečokoládovej polevy
- 2 lyžicečučoriedkového lekváru
- 2 lyžicekakaa
Na potretie:
- 1 ksvajce
- 1 ksmandľové lupienky
- 1 ksnasekané orechy
Postup
Do vlažného mlieka dáme pomrvené droždie, štipku soli, 2 čl cukru a necháme vykysnúť kvások. Preosiate múky dáme do misy, pridáme vajce, zvyšný cukor, maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 4 časti.
Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru. Jedno rozvaľkané cesto potrieme plnkou a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Cesto pokrájame na 8 trojuholníkov a každý kúsok stočíme do rohlíka.
Obdobne urobíme aj ďalšie dve cestá. Stočené rohlíky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami alebo orechmi. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka : Rozpustenú, vychladnutú čokoládovú polevu zmiešame s lekvárom a preosiatym kakaom.