Reklama

Čokoládové rohlíky: Takéto raňajky budete milovať!

Čokoládové rožteky

Zdroj: Isifa

Reklama

Máte chuť na sladké raňajky? Vyskúšajte tieto čokoládové rohlíky. Sľubujeme, že ich budete milovať!

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 190 g polohrubej múky
  • 1 ks vajce
  • 65 g rozpusteného masla
  • 150 ml vlažného mlieka
  • 1 štipka soli
  • 15 g droždia
  • 2 lyžice práškového cukru

Plnka:

  • 2 lyžice čokoládovej polevy
  • 2 lyžice čučoriedkového lekváru
  • 2 lyžice kakaa

Na potretie:

  • 1 ks vajce
  • 1 ks mandľové lupienky
  • 1 ks nasekané orechy

Postup

Krok 1

Do vlažného mlieka dáme pomrvené droždie, štipku soli, 2 čl cukru a necháme vykysnúť kvások. Preosiate múky dáme do misy, pridáme vajce, zvyšný cukor, maslo, vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme ho na 4 časti.

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Pripravte si s nami úžasný nepečený trojfarebný koláč s jahodami!

    Krok 2

    Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske do okrúhleho tvaru. Jedno rozvaľkané cesto potrieme plnkou a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. Cesto pokrájame na 8 trojuholníkov a každý kúsok stočíme do rohlíka.

    Krok 3

    Obdobne urobíme aj ďalšie dve cestá. Stočené rohlíky potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme mandľovými lupienkami alebo orechmi. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Plnka : Rozpustenú, vychladnutú čokoládovú polevu zmiešame s lekvárom a preosiatym kakaom.