Čokoládové tartaletky s pistáciami: Sladká pochúťka na cesty
28. 4. 2022, 15:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Dušan Křístek
Také malé a pritom tak skvelé. Mini tartaletky na cesty aj pre hostí.
- Dĺžka prípravy (min): 45
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 hrnček mandlí
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 ks ½ hrnčeka kakaa
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice mletej škorice
- 4 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
- 4 lyžice vody
Náplň:
- 200 g horkej čokolády
- 1 ks ¾ hrnčeka smotany na šľahanie
- 1 ks pistácie
Postup
Krok 1
Do food procesoru nasypte všetky suroviny na cesto a nechajte ich rozmixovať na hladkú hmotu. Ak by bolo cesto priveľmi drobivé, pridajte ešte trocha vody. Hotové cesto vtlačte rukami do formičiek na tartaletky a dno prepichnite na niekoľkých miestach pomocou vidličky. Takto pripravené tartaletky pečte v trúbe vyhriatej na 180 stupňov cca 15 minút.
Krok 2
Upečené tartaletky nechajte vychladnúť a pripravte si náplň. Smotanu vylejte do hrnca, pridajte na kocky nalámanú čokoládu, stiahnite plameň a za stáleho miešania metličkou vyšľahajte hladký krém.
Krok 3
Vychladnuté tartaletky vyklopte z formičiek a naplňte ich krémom. Vrch posypte nasekanými pistáciami a nechajte na hodinu stuhnúť v chladničke.