Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládovo-kávový šťavnatý koláč

Čokoládovo-kávový šťavnatý koláč
Reklama

Čokoládovo-kávový šťavnatý koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 hrnček instantného kakaa (Granko)
  • 1 hrnček oleja
  • 5 ks vajec
  • pol cup uvarenej instantnej kávy
  • 200 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (maliny alebo červené ríbezle). malinový alebo ríbezľový džem na potretie
  • 1 ks Na polevu: 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa

Postup

Krok 1

Rúru vyhrejeme 180 °C. Cukor, múku, kypriaci prášok, instantné kakao, olej a vajcia spolu dobre vymiešame. Cesto nalejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a navrch rovnomerne naukladáme umyté, odkvapkané ovocie. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 až 30 minút. Ešte teplý koláč polejeme vychladnutou kávou a necháme vychladnúť. Vrch potrieme džemom. Pripravíme polevu: Do smotany na šľahanie pridáme polámanú čokoládu a na miernom ohni necháme zovrieť. Premiešame a keď je čokoláda rozpustená, odstavíme. Vlažnú smotanovo-čokoládovú polevu nalievame lyžicou na koláč. Asi na 12 hodín odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo čerstvými malinami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS