Čokoládovo-kávový šťavnatý koláč
27. 11. 2017, 15:23

Reklama
Čokoládovo-kávový šťavnatý koláč
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 hrnček instantného kakaa (Granko)
- 1 hrnček oleja
- 5 ks vajec
- pol cup uvarenej instantnej kávy
- 200 g čerstvého alebo mrazeného ovocia (maliny alebo červené ríbezle). malinový alebo ríbezľový džem na potretie
- 1 ks Na polevu: 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa
Postup
Krok 1
Rúru vyhrejeme 180 °C. Cukor, múku, kypriaci prášok, instantné kakao, olej a vajcia spolu dobre vymiešame. Cesto nalejeme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a navrch rovnomerne naukladáme umyté, odkvapkané ovocie. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 až 30 minút. Ešte teplý koláč polejeme vychladnutou kávou a necháme vychladnúť. Vrch potrieme džemom. Pripravíme polevu: Do smotany na šľahanie pridáme polámanú čokoládu a na miernom ohni necháme zovrieť. Premiešame a keď je čokoláda rozpustená, odstavíme. Vlažnú smotanovo-čokoládovú polevu nalievame lyžicou na koláč. Asi na 12 hodín odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ozdobiť šľahačkou alebo čerstvými malinami.