Reklama

Čokoládovo-orechový koláč

Čokoládovo-orechový koláč
Reklama

Čokoládovo-orechový koláč

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 200 g bielej čokoládovej polevy
  • 200 g masla alebo tuku na pečenie
  • 200 g jadier vlašských orechov
  • 100 g tmavej čokolády
  • 8 ks vajec
  • 150 g hnedého cukru
  • 1 ks vanilkový struk
  • 1 štipka soli
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžice kypriaceho prášku";i:10;s:52:"1 ks nastrúhanú kôru z 1 pomaranča v bio kvalite";i:11;s:29:"2 lyžice práškového cukru";i:12;s:63:"250 ml čokoládovej omáčky alebo čokoládovej polevy v tube

Postup

Krok 1

Bielu polevu polámte na menšie kúsky a s maslom rozpustite nad parou. Dôkladne vymiešajte, odstavte a nechajte vychladnúť. Orechové jadrá a tmavú čokoládu posekajte. V miske vyšľahajte vajcia, cukor, zrniečka z vanilky a štipku soli. Šľahajte aspoň 10 minút, kým nevznikne veľmi hustý krém a cukor sa nerozpustí. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a pomarančovou kôrou a vmiešajte do vajcového krému. Rúru vyhrejte na 180 °C. Do pripravenej masy vmiešajte vychladnutú polevu, nasekanú čokoládu a orechy. Cesto rozotrite na plech (35 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 25 minút. Vychladnutý koláč posypte práškovým cukrom a pokvapkajte čokoládovou omáčkou alebo polevou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS