MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Crostini chutia najlepšie s pečeným cesnakom

  • 50 min.
  • 4 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • ks
    hlávky cesnaku
  • ks
    čili paprička
  • ks
    estragón
  • ks
    sušený majorán
  • 12 ks
    plátkov bagety
  • ks
    olivový olej

Postup

Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesnakových hlavičiek odkrojte len malý kúsok z vrcholu, aby ste ich otvorili. Do každej nalejte lyžicu olivového oleja a rukami olej ešte rozotrite. Každú hlávku zabaľte do alobalu, do dvoch balíčkov pridajte čili papričky, vetvičky majoránu a vo vyhriatej rúre pečte asi 40 minút.

Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom opatrne vyberte opečené cesnaky do misy, pridajte čili nakrájané na kolieska a pokvapkajte olivovým olejom. Bagetu nakrájajte na šikmo na plátky, každý potrite olivovým olejom a uložte na plech. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista. Nechajte vychladnúť, na každý plátok dajte niekoľko strúčikov pečeného cesnaku, kúsok čili a posypte majoránom.

smudge

Video