Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čučoriedkový cheesecake s orechovou krustou: Ľahký ako pierko

cheesecake

Zdroj: Laura Witteková

Reklama

Sladká výzva na dnes.

  • Dĺžka prípravy (min): 30
  • Počet porcií: 20
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Na krustu:

  • 140 g karamelových sušienok
  • 100 g vlašských orechov
  • 50 g masla (roztopeného)

Na plnku:

  • 450 g čučoriedok
  • 6 ks plátkov želatíny
  • 500 g cream cheese (tučný jemný tvaroh)
  • 250 g mascarpone
  • 200 g smotany na šľahanie
  • 50 ml javorového sirupu
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 ks kôra z jedného citróna

Na ozdobu:

  • 1 ks smotana na šľahanie (40 %)
  • 1 ks čučoriedky

Postup

Krok 1

Upečte krustu: Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 x 24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky s orechmi rozmixujte, spojte roztopeným maslom a utlačte na dno formy. Pečte 10 minút a nechajte vychladnúť.

Krok 2

 Urobte plnku: V mixéri dohladka rozmixujte čučoriedky a dajte bokom. Do studenej vody dajte napučať plátky želatíny. V mise vymiešajte cream cheese s mascarpone, so smotanou, s javorovým sirupom, cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z citróna do hladkej hmoty.

Krok 3

Do malého hrnčeka odoberte 100 ml čučoriedkového pyré, zohrejte ho a pridajte napučané želatínové plátky. Rozmiešajte, ale už nezohrievajte. Želatínovú zmes vmiešajte do čučoriedkového pyré a zapracujte do tvarohovej zmesi. Plnku vylejte na pripravený sušienkový korpus a dajte do chladničky na 5-6 hodín, ideálne na noc.

Krok 4

Cheesecake vyberte z chladničky a rozkrájajte na kocky. Smotanu na ozdobu vyšľahajte s čučoriedkami, aby sa pekne zafarbila. Ozdobte ňou kocky cheesecaku a navrch ešte uložte čučoriedky. Môžete podávať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS