MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Čučoriedkový cheesecake s orechovou krustou: Ľahký ako pierko

  • 30 min.
  • 20 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Na krustu:

  • 140 g
    karamelových sušienok
  • 100 g
    vlašských orechov
  • 50 g
    masla (roztopeného)

Na plnku:

  • 450 g
    čučoriedok
  • ks
    plátkov želatíny
  • 500 g
    cream cheese (tučný jemný tvaroh)
  • 250 g
    mascarpone
  • 200 g
    smotany na šľahanie
  • 50 ml
    javorového sirupu
  • lyžice
    práškového cukru
  • lyžica
    vanilkového extraktu
  • ks
    kôra z jedného citróna

Na ozdobu:

  • ks
    smotana na šľahanie (40 %)
  • ks
    čučoriedky

Postup

Upečte krustu: Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 x 24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky s orechmi rozmixujte, spojte roztopeným maslom a utlačte na dno formy. Pečte 10 minút a nechajte vychladnúť.

 Urobte plnku: V mixéri dohladka rozmixujte čučoriedky a dajte bokom. Do studenej vody dajte napučať plátky želatíny. V mise vymiešajte cream cheese s mascarpone, so smotanou, s javorovým sirupom, cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z citróna do hladkej hmoty.

Do malého hrnčeka odoberte 100 ml čučoriedkového pyré, zohrejte ho a pridajte napučané želatínové plátky. Rozmiešajte, ale už nezohrievajte. Želatínovú zmes vmiešajte do čučoriedkového pyré a zapracujte do tvarohovej zmesi. Plnku vylejte na pripravený sušienkový korpus a dajte do chladničky na 5-6 hodín, ideálne na noc.

Cheesecake vyberte z chladničky a rozkrájajte na kocky. Smotanu na ozdobu vyšľahajte s čučoriedkami, aby sa pekne zafarbila. Ozdobte ňou kocky cheesecaku a navrch ešte uložte čučoriedky. Môžete podávať.

Diskusia k článku