- 30 min.
- 20 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Na krustu:
- 140 gkaramelových sušienok
- 100 gvlašských orechov
- 50 gmasla (roztopeného)
Na plnku:
- 450 gčučoriedok
- 6 ksplátkov želatíny
- 500 gcream cheese (tučný jemný tvaroh)
- 250 gmascarpone
- 200 gsmotany na šľahanie
- 50 mljavorového sirupu
- 3 lyžicepráškového cukru
- 1 lyžicavanilkového extraktu
- 1 kskôra z jedného citróna
Na ozdobu:
- 1 kssmotana na šľahanie (40 %)
- 1 ksčučoriedky
Postup
Upečte krustu: Rúru vyhrejte na 180 °C. Dno formy (24 x 24 cm) vyložte papierom na pečenie. Sušienky s orechmi rozmixujte, spojte roztopeným maslom a utlačte na dno formy. Pečte 10 minút a nechajte vychladnúť.
Urobte plnku: V mixéri dohladka rozmixujte čučoriedky a dajte bokom. Do studenej vody dajte napučať plátky želatíny. V mise vymiešajte cream cheese s mascarpone, so smotanou, s javorovým sirupom, cukrom, vanilkovým extraktom a kôrou z citróna do hladkej hmoty.
Do malého hrnčeka odoberte 100 ml čučoriedkového pyré, zohrejte ho a pridajte napučané želatínové plátky. Rozmiešajte, ale už nezohrievajte. Želatínovú zmes vmiešajte do čučoriedkového pyré a zapracujte do tvarohovej zmesi. Plnku vylejte na pripravený sušienkový korpus a dajte do chladničky na 5-6 hodín, ideálne na noc.
Cheesecake vyberte z chladničky a rozkrájajte na kocky. Smotanu na ozdobu vyšľahajte s čučoriedkami, aby sa pekne zafarbila. Ozdobte ňou kocky cheesecaku a navrch ešte uložte čučoriedky. Môžete podávať.