Cuketové lasagne s bravčovým mäsom bez cestovín
31. 10. 2017, 13:23

Cuketové lasagne s bravčovým mäsom bez cestovín
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 700 g cukety
- 400 g mletého bravčového mäsa
- 100 ml lúpaných paradajok z konzervy
- 4 ks vajcia
- 280 ml kyslej smotany
- 100 g údeného syra
- 1 ks cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks sušený majorán";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme mleté mäso a za stáleho obracania ho opečieme. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme lúpané paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme petržlenovou vňaťou, sušeným majoránom a necháme vychladnúť. Umyté cukety nakrájame na kolieska a prudko opečieme v panvici potretej olejom. Vajcia rozšľaháme, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, prisypeme 50 g postrúhaného syra a zamiešame. Zapekaciu misu s rozmermi približne 25 x 17 cm vyložíme tretinou opečených koliesok cukety a polejeme trochou smotanovej plnky. Rozložíme polovičnú časť poduseného mäsa a potrieme smotanovou plnkou. Zopakujeme to ešte raz. Poslednou vrstvou sú kolieska cukety, ktoré potrieme zostávajúcou smotanovou plnkou a posypeme zvyšným syrom. Cuketové lasagne s bravčovýnm mäsom zapečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C.