Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cuketové lasagne s bravčovým mäsom bez cestovín

Cuketové lasagne s bravčovým mäsom bez cestovín
Reklama

Cuketové lasagne s bravčovým mäsom bez cestovín

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 700 g cukety
  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 100 ml lúpaných paradajok z konzervy
  • 4 ks vajcia
  • 280 ml kyslej smotany
  • 100 g údeného syra
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks sušený majorán";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ";i:12;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme mleté mäso a za stáleho obracania ho opečieme. Mäso osolíme, okoreníme, pridáme lúpané paradajky a podusíme domäkka. Ochutíme petržlenovou vňaťou, sušeným majoránom a necháme vychladnúť. Umyté cukety nakrájame na kolieska a prudko opečieme v panvici potretej olejom. Vajcia rozšľaháme, pridáme smotanu, osolíme, okoreníme, prisypeme 50 g postrúhaného syra a zamiešame. Zapekaciu misu s rozmermi približne 25 x 17 cm vyložíme tretinou opečených koliesok cukety a polejeme trochou smotanovej plnky. Rozložíme polovičnú časť poduseného mäsa a potrieme smotanovou plnkou. Zopakujeme to ešte raz. Poslednou vrstvou sú kolieska cukety, ktoré potrieme zostávajúcou smotanovou plnkou a posypeme zvyšným syrom. Cuketové lasagne s bravčovýnm mäsom zapečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 °C.

Vyberáme pre vás niečo PLUS