Na 4 porcie budete potrebovať:
- 2 veľké cibule, olej
- 500 g kuracej pečene
- 50 ml brandy
- 250 ml smotany na slahanie
- 150 g masla alebo masti
- soľ, mleté čierne korenie, tymian
Postup
- Nakrájanú cibuľu opečte na oleji. Pridajte nakrájanú pečienku a restujte 5 až 7 minút.
- Pridajte brandy a ešte 3 minúty restujte. Prilejte smotanu a priveďte k varu. Odstavte, osoľte a okoreňte a nechajte vychladnúť.
- Vychladnuté pečienky aj so šťavou dohladka rozmixujte.
- Naplňte do misiek a zalejte rozpusteným maslom, alebo masťou.
- Do masla môžete vhodiť pri zohrievaní lístky šalvie, do masti sa viac hodí vetvička tymianu alebo saturejky. Nechajte stuhnúť v chladničke.