Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 2 veľké cibule, olej
  • 500 g kuracej pečene
  • 50 ml brandy
  • 250 ml smotany na slahanie
  • 150 g masla alebo masti
  • soľ, mleté čierne korenie, tymian
Fajnová paštéta z kuracej pečienky. Už len čerstvý chlebík a niečo pikantné podľa chuti.
Zdroj: shutterstock
Fajnová paštéta z kuracej pečienky. Už len čerstvý chlebík a niečo pikantné podľa chuti.

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu opečte na oleji. Pridajte nakrájanú pečienku a restujte 5 až 7 minút.
  2. Pridajte brandy a ešte 3 minúty restujte. Prilejte smotanu a priveďte k varu. Odstavte, osoľte a okoreňte a nechajte vychladnúť.
  3. Vychladnuté pečienky aj so šťavou dohladka rozmixujte.
  4. Naplňte do misiek a zalejte rozpusteným maslom, alebo masťou.
  5. Do masla môžete vhodiť pri zohrievaní lístky šalvie, do masti sa viac hodí vetvička tymianu alebo saturejky. Nechajte stuhnúť v chladničke.