Delikátna teľacia sviečkovica
16. 8. 2017, 19:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:21)

Reklama
Delikátna teľacia sviečkovica
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 g teľacej sviečkovice
- 100 ml suchého bieleho vína
- 1 ks lístky šalvie
- 80 g parmskej šunky
- 2-3 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 ks hrášok
- 1 ks rukola
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Teľacie mäso nakrájame na tenké plátky, jemne rozklepeme medzi potravinárskou fóliou, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa položíme plátok parmskej šunky, dva lístky šalvie a prepichneme dreveným špáradlom. V panvici rozpustíme maslo, prilejeme olivový olej a teľacie opekáme 2-3 minúty z každej strany, najskôr na strane so šalviou. Podlejeme vínom a varíme, kým sa takmer nevyparí. Odstavíme, mäso vyberieme, necháme 2 minúty odpočívať a špáradlá odstránime. Podávame s hráškom a s rukolou.