Reklama

Delikátna teľacia sviečkovica

Delikátna teľacia sviečkovica
Reklama

Delikátna teľacia sviečkovica

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 500 g teľacej sviečkovice
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 1 ks lístky šalvie
  • 80 g parmskej šunky
  • 2-3 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 ks hrášok
  • 1 ks rukola
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Teľacie mäso nakrájame na tenké plátky, jemne rozklepeme medzi potravinárskou fóliou, osolíme a okoreníme. Na každý plátok mäsa položíme plátok parmskej šunky, dva lístky šalvie a prepichneme dreveným špáradlom. V panvici rozpustíme maslo, prilejeme olivový olej a teľacie opekáme 2-3 minúty z každej strany, najskôr na strane so šalviou. Podlejeme vínom a varíme, kým sa takmer nevyparí. Odstavíme, mäso vyberieme, necháme 2 minúty odpočívať a špáradlá odstránime. Podávame s hráškom a s rukolou.