Reklama

Divina s brusnicami

Divina s brusnicami
Reklama

Divina s brusnicami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 1
  • 5 kg vykosteného odblaneného mäsa z diviaka (sviečkovica
  • 1 ks stehno)
  • 2 lyžice rasce
  • 2 ks cibule
  • 3 lyžice oleja
  • 100 g šampiňónov
  • 4 lyžice zaváraných alebo čerstvých brusníc
  • 4-5 lyžice omáčky Madeira (dostať kúpiť hotovú)
  • 50 g masla (alebo 1 smotanu na varenie)";i:10;s:14:"3-4 ks jablká";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Umyté mäso osušte, osoľte, posypte rascou a vložte na pekáč. Podlejte 2 lyžicami oleja a trochou vody. Prikryté pečte pri teplote 200 stupňov Celzia asi 35 minút, potom 10 minút dopekajte odokryté. Po vychladnutí pokrájajte na plátky. Na zvyšnom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. Šampiňóny očistite a pokrájajte na plátky. Pridajte k cibuli a spolu duste domäkka. Pridajte brusnice, asi 4 minúty poduste a prilejte omáčku Madeira. Zjemnite maslom alebo smotanou. Premiešajte a odstavte. Omáčku preložte do omáčnika, mäso nakrájajte na hrubšie plátky. Podávajte so zemiakovými kroketami a s polovicami upečených jabĺk s brusnicovým džemom.