Reklama

Dobrý kurací stroganov

Morčacie stehná so šampiňónovou omáčkou
Reklama

Dobrý kurací stroganov

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kuracie prsia pokrájané na tenké slížiky cca 3/4 kg
  • 1 ks nadrobno nakrájaná stredná cibuľa
  • 1 ks nadrobno pokrájané kyslé zavárané uhorky ( tak 5 ks strednej veľkosti)
  • 3 ks PL plnotučnej horčice
  • 5 ks PL kečupu
  • 1 ks PL worchesterovej omáčky
  • 1 ks PL hladkej múky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks sladká smotana na šľahanie";i:10;s:9:"1 ks olej

Postup

Krok 1

Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kuracie mäso a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka. Nakoniec poprašíme hladkou múkou, zamiešame, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom. Podávame so zemiakmi na akýkolvek spôsob alebo s ryžou.