Dobrý kurací stroganov
24. 5. 2011, 16:15 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Dobrý kurací stroganov
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kuracie prsia pokrájané na tenké slížiky cca 3/4 kg
- 1 ks nadrobno nakrájaná stredná cibuľa
- 1 ks nadrobno pokrájané kyslé zavárané uhorky ( tak 5 ks strednej veľkosti)
- 3 ks PL plnotučnej horčice
- 5 ks PL kečupu
- 1 ks PL worchesterovej omáčky
- 1 ks PL hladkej múky
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
- 1 ks sladká smotana na šľahanie";i:10;s:9:"1 ks olej
Postup
Krok 1
Na hlbšej panvici si na oleji opražíme cibuľu do sklovita. Pridáme kuracie mäso a dusíme takmer do mäkka, v prípade potreby podlejeme troškou vody. Potom pridáme horčicu, kečup, nakrájané uhorky a dusíme do mäkka. Nakoniec poprašíme hladkou múkou, zamiešame, zalejeme smotanou a necháme prevrieť. Dochutíme soľou, korením a worchestrom. Podávame so zemiakmi na akýkolvek spôsob alebo s ryžou.