Domáca čabianska klobása
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Domáca čabianska klobása
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 10
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 kg bravčového mäsa z pliecka
- 25 g cesnaku
- 100 g soli
- 100 g mletej sladkej papriky
- 35 g mletej pálivej papriky
- 25 g rasce
- 1 ks črevá
Postup
Krok 1
Mäso umyjeme, odstránime šľachy, pokrájame na kocky a hrubšie zomelieme. Takto pripravené mäso v nádobe dobre premiešame s rozotretým cesnakom a soľou. Necháme na chladnom mieste najmenej 24 hodín odležať. Potom k mäsu primiešame sladkú a pálivú papriku a rascu. Pripravenou mäsovou zmesou naplníme vopred očistené a umyté črevá. Necháme vyúdiť.