Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáca čabianska klobása

Plnené zapečené klobásy
Reklama

Domáca čabianska klobása

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 5 kg bravčového mäsa z pliecka
  • 25 g cesnaku
  • 100 g soli
  • 100 g mletej sladkej papriky
  • 35 g mletej pálivej papriky
  • 25 g rasce
  • 1 ks črevá

Postup

Krok 1

Mäso umyjeme, odstránime šľachy, pokrájame na kocky a hrubšie zomelieme. Takto pripravené mäso v nádobe dobre premiešame s rozotretým cesnakom a soľou. Necháme na chladnom mieste najmenej 24 hodín odležať. Potom k mäsu primiešame sladkú a pálivú papriku a rascu. Pripravenou mäsovou zmesou naplníme vopred očistené a umyté črevá. Necháme vyúdiť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS