Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáce donuty

Domáce donuty
Reklama

Domáce donuty

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 150 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 ks ¼ lyžičky muškátového orieška
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml jogurtu
  • 1 ks vajce
  • 30 g masla
  • 1 ks a ½ lyžičky vanilkovej esencie
  • 1 ks Poleva: Hrsť jahôd";i:10;s:29:"4 lyžice práškového cukru";i:11;s:16:"100 g čokolády";i:12;s:15:"4 lyžice cukru";i:13;s:20:"1 ks a ½ dcl mlieka

Postup

Krok 1

Za pomoci šľahača zmiešame v miske robota najprv všetky suché ingrediencie a postupne pridávame tekuté. Miešajte, pokiaľ vám nevznikne jednoliata hladká konzistencia. Hotovým cestom naplňte vrecko a pomocou neho vytvorte úhľadné krúžky podľa prehĺbenia vo forme na donuty. Pre zvýraznenie chuti vytrieme formu maslom. Donuty tak budú mať jemnejšiu chuť. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 minút.

Po vytiahnutí z trúby nechajte chvíľu vychladnúť a ozdobte podľa chuti. Ak si chcete donuty ozdobiť jahodovou polevou, rozmixujte jahody s cukrom, aby vám vznikla hladká tekutá poleva. Na čokoládovú polevu zohrejte mlieko. Ak začne vrieť, vypnite sporák, vložte čokoládu a cukor a miešajte pokým sa úplne nerozpustí a nevznikne hladká poleva. Potom už stačí namáčať donuty v pripravených polevách a ozdobiť podľa fantázie rôznymi druhmi posýpky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS