Reklama

Domáce rezance s tvarohom

Domáce rezance s tvarohom
Reklama

Domáce rezance s tvarohom

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Na rezance: 400 g hrubej múky (+ na pomúčenie dosky)
  • 10 g oleja
  • 1 ks vajce
  • trocha ks vody
  • 1 ks Na posýpku: 150 g slaniny
  • 200 g kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • 1 ks kefír ako príloha

Postup

Krok 1

Preosiatu múku spracujte s olejom, vajcom a trochou vody na tuhšie cesto a na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku asi 4 mm. Nechajte chvíľu schnúť, potom narežte na rovnako široké pásy, pomúčte a poukladajte na seba. Nožom nakrájajte na rezance a roztrúste po pracovnej doske. Podľa potreby posypte múkou, aby sa vám nelepili. Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a rezance vhoďte do nej. Varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Preceďte. Slaninku nakrájajte na malé rezance a opražte. Vypečený tuk premiešajte s rezancami. Naservírujte na tanier a posypte tvarohom aj chrumkavou slaninkou. Ozdobte lyžicou kyslej smotany a ihneď podávajte s pohárom kefíru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS