Domáce rezance s tvarohom
31. 7. 2019, 18:10 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:26)

Domáce rezance s tvarohom
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Na rezance: 400 g hrubej múky (+ na pomúčenie dosky)
- 10 g oleja
- 1 ks vajce
- trocha ks vody
- 1 ks Na posýpku: 150 g slaniny
- 200 g kyslej smotany
- 250 g tvarohu
- 1 ks kefír ako príloha
Postup
Krok 1
Preosiatu múku spracujte s olejom, vajcom a trochou vody na tuhšie cesto a na pomúčenej doske ho vyvaľkajte na hrúbku asi 4 mm. Nechajte chvíľu schnúť, potom narežte na rovnako široké pásy, pomúčte a poukladajte na seba. Nožom nakrájajte na rezance a roztrúste po pracovnej doske. Podľa potreby posypte múkou, aby sa vám nelepili. Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a rezance vhoďte do nej. Varte, kým všetky nevyplávajú na povrch. Preceďte. Slaninku nakrájajte na malé rezance a opražte. Vypečený tuk premiešajte s rezancami. Naservírujte na tanier a posypte tvarohom aj chrumkavou slaninkou. Ozdobte lyžicou kyslej smotany a ihneď podávajte s pohárom kefíru.