Dunajské vlny s čerešňami
3. 6. 2017, 12:23

Dunajské vlny s čerešňami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks vajcia
- 1 ks 150 g práškového cukru
- 1 balíček vanilkového
- 1 ks 130 ml mlieka
- 1 ks 150 g masla
- 1 ks 300 g polohrubej múky
- 3 lyžice kypriaceho prášku
- 1 ks 50 g kakaa
- 1 ks 300 g vykôstkovaných čerešní
- 1 ks KRÉM: 400 ml mlieka";i:10;s:37:"1 balenie krémového prášku Zlatý";i:11;s:18:"1 ks 200 g masla";i:12;s:32:"1 ks 100 g práškového cukru";i:13;s:31:"1 lyžica vanilkového extraktu
Postup
Krok 1
Celé vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľahajte na hustú penu, pridajte 100 ml mlieka, rozpustené maslo a premiešajte. Postupne vmiešajte zmes preosiatej múky a kypriaceho prášku. Na plech s rozmermi 25 x 35 cm vymazaný maslom rozotrite polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridajte 25 g kakaa rozmiešaného v 30 ml mlieka a premiešajte. Tmavé cesto opatrne rozotrite na bledé cesto, uložte čerešne a mierne ich zatlačte. Pečte 25 minút pri teplote 175 °C. Potom zohrejte dohorúca 3 300 ml mlieka. Vo zvyšnom studenom mlieku rozmiešajte krémový prášok, za stáleho miešania vlejte do horúceho mlieka a uvarte hustý puding. Miešajte do vychladnutia. Zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým extraktom vymiešajte. Do maslového krému postupne zapracujte puding. Vychladnutý korpus natrite krémom a dajte na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním posypte zvyšným kakaom.