Dusená bravčová krkovička s jablkami
21. 10. 2015, 18:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:17)

Reklama
Dusená bravčová krkovička s jablkami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 500g bravčovej krkovičky
- 1 ks cibuľu
- 1 ks 400g jabĺk
- 1 ks rasca
- 1 ks soľ
- 1 ks olej
Postup
Krok 1
Vykostenú roštenku odblaníme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom tuku z oboch strán prudko opečieme. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme ju. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, drvenú rascu a prikryté pomaly dusíme bez podlievania. Jablká očistíme, nastrúhame, podusíme a pridáme k mäsu.