Reklama

Dusená bravčová krkovička s jablkami

Pečené koleno na pive
Reklama

Dusená bravčová krkovička s jablkami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 500g bravčovej krkovičky
  • 1 ks cibuľu
  • 1 ks 400g jabĺk
  • 1 ks rasca
  • 1 ks soľ
  • 1 ks olej

Postup

Krok 1

Vykostenú roštenku odblaníme, umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme, okoreníme a na rozohriatom tuku z oboch strán prudko opečieme. Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme ju. Potom pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, drvenú rascu a prikryté pomaly dusíme bez podlievania. Jablká očistíme, nastrúhame, podusíme a pridáme k mäsu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS