Dusená husacia krv
24. 5. 2011, 16:16 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:04)

Reklama
Dusená husacia krv
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 ks dcl husacej krvi
- 2 ks žemle
- 1 ks cibuľa
- 80 g husacieho tuku
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks majoránka
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Žemle nakrájame na malé kocky a zalejeme husacou krvou. Pridáme majorán, korenie, soľ a pretlačený cesnak. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a opražíme na husacom tuku. Pridáme žemle s husacou krvou a dusíme, kým krv nezhnedne. Na záver dochutíme majoránom. Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi a kyslou kapustou.