MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Dusené hovädzie s kuskusom: Jedlo, ktoré naplní brušká

  • 60 min.
  • 4 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujeme:

  • 600 g
    hovädzieho mäsa
  • ks
    väčšiu cibuľu
  • ks
    olej
  • ks
    hovädzí vývar
  • ks
    konzervu lúpaných paradajok
  • ks
    mletú sladkú údenú papriku
  • ks
    gulášové korenie
  • ks
    tymian
  • pol ks
    čili papričky
  • ks
    konzervu uvarenej fazule
  • 150 ml
    kuskusu
  • ks
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na menšie kúsky pokrájané mäso posypte mletou údenou paprikou, mletým čiernym korením a gulášovým korením. V širšom hrnci rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opečte. Pridajte ochutené kúsky mäsa, premiešajte a spolu pár minút opekajte.

Čili papričku nadrobno pokrájajte a spolu s tymianom pridajte k mäsu. Konzervu lúpaných paradajok rozmixujte a spolu s hovädzím vývarom pridajte do hrnca. Uveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do vyhriatej rúry na 190 °C.

Asi po 45 minútach mäso odokryte, pridajte scedenú fazuľu, dolejte vývar a vložte späť do rúry asi na 10 minút. Kuskus dajte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút postáť. Mäkké mäso podľa chuti osoľte a podávajte s kuskusom.
smudge

Video