- 60 min.
- 4 porcie
- Stredná
Potrebujete tieto suroviny:
Potrebujeme:
- 600 ghovädzieho mäsa
- 1 ksväčšiu cibuľu
- 1 ksolej
- 1 kshovädzí vývar
- 1 kskonzervu lúpaných paradajok
- 1 ksmletú sladkú údenú papriku
- 1 ksgulášové korenie
- 1 kstymian
- pol ksčili papričky
- 1 kskonzervu uvarenej fazule
- 150 mlkuskusu
- 1 kssoľ, mleté čierne korenie
Postup
Na menšie kúsky pokrájané mäso posypte mletou údenou paprikou, mletým čiernym korením a gulášovým korením. V širšom hrnci rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opečte. Pridajte ochutené kúsky mäsa, premiešajte a spolu pár minút opekajte.
Čili papričku nadrobno pokrájajte a spolu s tymianom pridajte k mäsu. Konzervu lúpaných paradajok rozmixujte a spolu s hovädzím vývarom pridajte do hrnca. Uveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do vyhriatej rúry na 190 °C.
Asi po 45 minútach mäso odokryte, pridajte scedenú fazuľu, dolejte vývar a vložte späť do rúry asi na 10 minút. Kuskus dajte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút postáť. Mäkké mäso podľa chuti osoľte a podávajte s kuskusom.