Reklama

Dusené hovädzie s kuskusom: Jedlo, ktoré naplní brušká

Dusené Hovädzie s fazuľkou a kuskusom

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Dusené hovädzie s fazuľkou a kuskusom zasýti aj tých najväčších jedákov.

  • Dĺžka prípravy (min): 60
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 600 g hovädzieho mäsa
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 1 ks olej
  • 1 ks hovädzí vývar
  • 1 ks konzervu lúpaných paradajok
  • 1 ks mletú sladkú údenú papriku
  • 1 ks gulášové korenie
  • 1 ks tymian
  • pol ks čili papričky
  • 1 ks konzervu uvarenej fazule";i:10;s:14:"150 ml kuskusu";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

Na menšie kúsky pokrájané mäso posypte mletou údenou paprikou, mletým čiernym korením a gulášovým korením. V širšom hrnci rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opečte. Pridajte ochutené kúsky mäsa, premiešajte a spolu pár minút opekajte.

Krok 2

Čili papričku nadrobno pokrájajte a spolu s tymianom pridajte k mäsu. Konzervu lúpaných paradajok rozmixujte a spolu s hovädzím vývarom pridajte do hrnca. Uveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do vyhriatej rúry na 190 °C.

Krok 3

Asi po 45 minútach mäso odokryte, pridajte scedenú fazuľu, dolejte vývar a vložte späť do rúry asi na 10 minút. Kuskus dajte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút postáť. Mäkké mäso podľa chuti osoľte a podávajte s kuskusom.