Dusené hovädzie s kuskusom: Jedlo, ktoré naplní brušká
27. 4. 2022, 12:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:35)

Zdroj: Shutterstock
Dusené hovädzie s fazuľkou a kuskusom zasýti aj tých najväčších jedákov.
- Dĺžka prípravy (min): 60
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 600 g hovädzieho mäsa
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 1 ks olej
- 1 ks hovädzí vývar
- 1 ks konzervu lúpaných paradajok
- 1 ks mletú sladkú údenú papriku
- 1 ks gulášové korenie
- 1 ks tymian
- pol ks čili papričky
- 1 ks konzervu uvarenej fazule";i:10;s:14:"150 ml kuskusu";i:11;s:33:"1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Na menšie kúsky pokrájané mäso posypte mletou údenou paprikou, mletým čiernym korením a gulášovým korením. V širšom hrnci rozpáľte olej, pridajte nakrájanú cibuľu a opečte. Pridajte ochutené kúsky mäsa, premiešajte a spolu pár minút opekajte.
Krok 2
Čili papričku nadrobno pokrájajte a spolu s tymianom pridajte k mäsu. Konzervu lúpaných paradajok rozmixujte a spolu s hovädzím vývarom pridajte do hrnca. Uveďte do varu, prikryte pokrievkou a vložte do vyhriatej rúry na 190 °C.
Krok 3
Asi po 45 minútach mäso odokryte, pridajte scedenú fazuľu, dolejte vývar a vložte späť do rúry asi na 10 minút. Kuskus dajte do misy, zalejte ho vriacim vývarom, prikryte a nechajte 10 minút postáť. Mäkké mäso podľa chuti osoľte a podávajte s kuskusom.