Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dusené kuracie stehná

Kačacie stehná kung pao
Reklama

Dusené kuracie stehná

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4 ks kuracie stehná
  • 100 g varenej šunky
  • 150 g nastrúhaného ovčieho syra
  • 4 lyžice masla
  • 200 ml červeného vína
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 ks konzerva olúpaných paradajok
  • 1 ks malá konzerva zeleného hrášku
  • 1 ks malá konzerva mrkvy";i:10;s:12:"1 ks cibuľa";i:11;s:23:"2 ks strúčiky cesnaku";i:12;s:15:"2 lyžice múky";i:13;s:26:"250 ml hydinového vývaru";i:14;s:25:"1 ks šťava z 1 citróna";i:15;s:22:"1 ks zväzok pažítky";i:16;s:15:"trochu ks cukru";i:17;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:18;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky. Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS