Dusené kuracie stehná
24. 5. 2011, 16:16

Dusené kuracie stehná
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 4 ks kuracie stehná
- 100 g varenej šunky
- 150 g nastrúhaného ovčieho syra
- 4 lyžice masla
- 200 ml červeného vína
- 1 ks červená paprika
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks konzerva olúpaných paradajok
- 1 ks malá konzerva zeleného hrášku
- 1 ks malá konzerva mrkvy";i:10;s:12:"1 ks cibuľa";i:11;s:23:"2 ks strúčiky cesnaku";i:12;s:15:"2 lyžice múky";i:13;s:26:"250 ml hydinového vývaru";i:14;s:25:"1 ks šťava z 1 citróna";i:15;s:22:"1 ks zväzok pažítky";i:16;s:15:"trochu ks cukru";i:17;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:18;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Kuracie stehná umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich krátko opečieme v rozpálenom masle zo všetkých strán. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle krátko opečieme cesnak rozotretý so soľou, šunku nakrájanú na prúžky, nadrobno nakrájanú cibuľu a papriky na prúžky. Primiešame paradajkový pretlak, zaprášime múkou, prilejeme červené víno, hydinový vývar a pridáme paradajky. Potom pridáme stehná, hrniec uzavrieme a dusíme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Krátko pred dodusením pridáme odkvapkaný hrášok a mrkvu. Nakoniec ochutíme soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a cukrom. Posypeme nakrájanou pažítkou, nastrúhaným syrom a podávame.