Džúsový koláč s jahodami
13. 8. 2017, 12:23

Džúsový koláč s jahodami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks Cesto: 3 vajcia
- 120 g krupicového cukru
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 200 g hrubej múky
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice studenej vody
- 1 ks Plnka: 900 ml jahodového džúsu
- 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 ks želatínový stužovač";i:10;s:29:"150 g podlhovastých piškót";i:11;s:28:"500 ml smotany na šľahanie";i:12;s:28:"2 ks stužovače šľahačky";i:13;s:12:"300 g jahôd
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Premiešame a cesto dáme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého plechu s rozmermi 25 x 25 centimetrov. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť. Do hrnca nalejeme 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť.
Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, vmiešame do polovychladnutého krému, dáme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu stuhnúť. Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi a natrieme na povrch piškót. Necháme v chlade pár hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami a lístkami mäty.