Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Džúsový koláč s jahodami

Džúsový koláč s jahodami
Reklama

Džúsový koláč s jahodami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto: 3 vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • 200 g hrubej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice studenej vody
  • 1 ks Plnka: 900 ml jahodového džúsu
  • 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 ks želatínový stužovač";i:10;s:29:"150 g podlhovastých piškót";i:11;s:28:"500 ml smotany na šľahanie";i:12;s:28:"2 ks stužovače šľahačky";i:13;s:12:"300 g jahôd

Postup

Krok 1

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Premiešame a cesto dáme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého plechu s rozmermi 25 x 25 centimetrov. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť. Do hrnca nalejeme 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť.

Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, vmiešame do polovychladnutého krému, dáme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu stuhnúť. Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi a natrieme na povrch piškót. Necháme v chlade pár hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami a lístkami mäty.

Vyberáme pre vás niečo PLUS