Džúsový koláč s jahodami: Poriadne osviežujúca maškrta
29. 5. 2021, 10:09 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:32)

Zdroj: Dobré jedlo
Tento koláč sa papá so zatvorenými očami.
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Cesto:
- 3 ks vajcia
- 120 g krupicového cukru
- 2 lyžice kypriaceho prášku
- 200 g hrubej múky
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice studenej vody
Plnka:
- 900 ml jahodového džúsu
- 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 1 ks želatínový stužovač
- 150 g podlhovastých piškót
- 500 ml smotany na šľahanie
- 2 ks stužovače šľahačky
- 300 g jahôd
Postup
Krok 1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Premiešame a cesto dáme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého plechu s rozmermi 25 x 25 centimetrov. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.

Zdroj: Instagram@busybakerblog
Krok 2
Do hrnca nalejeme 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, vmiešame do polovychladnutého krému, dáme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu stuhnúť.
Krok 3
Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém.
Krok 4
Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi a natrieme na povrch piškót. Necháme v chlade pár hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami a lístkami mäty.