Reklama

Džúsový koláč s jahodami: Poriadne osviežujúca maškrta

zakusok

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Tento koláč sa papá so zatvorenými očami.

  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Cesto:

  • 3 ks vajcia
  • 120 g krupicového cukru
  • 2 lyžice kypriaceho prášku
  • 200 g hrubej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice studenej vody

Plnka:

  • 900 ml jahodového džúsu
  • 2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 1 ks želatínový stužovač
  • 150 g podlhovastých piškót
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 ks stužovače šľahačky
  • 300 g jahôd

Postup

Krok 1

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne po lyžiciach prisypávame múku zmiešanú s kypriacim práškom, olej a vodu. Premiešame a cesto dáme do vymasteného, strúhankou vysypaného hlbokého plechu s rozmermi 25 x 25 centimetrov. Upečieme vo vyhriatej rúre a necháme vychladnúť.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Videopostup na fantastický domáci jahodový CHIA džem
    Zdroj: Instagram@busybakerblog

    Krok 2

    Do hrnca nalejeme 750 ml džúsu, pridáme vanilínový cukor, pudingy v prášku a uvaríme. Odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale, vmiešame do polovychladnutého krému, dáme na vychladnuté cesto a odložíme do chladu stuhnúť.

    Krok 3

    Zvyšný jahodový džús mierne zohrejeme. Piškóty namáčame do džúsu a ukladáme ich tesne vedľa seba na stuhnutý krém.

    Krok 4

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi a natrieme na povrch piškót. Necháme v chlade pár hodín odstáť. Ozdobíme pokrájanými jahodami a lístkami mäty.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS