Potrebujeme:

  • 600 g cukety
  • 2 vajcia
  • 50 g hladkej múky
  • pol lyžičky kypriaceho prášku
  • 150 g mozzarelly
  • 200 g paradajok (ošúpaných)
  • 1 strúčik cesnaku
  • za hrsť čerstvého oregana
  • 2 žlté papriky
  • soľ

Postup:

  1. Cuketu nastrúhajte nahrubo, osoľte a nechajte 20 minút odstáť. Potom z nej vyžmýkajte tekutinu. K cukete pridajte vajcia, múku, kypriaci prášok a 50 g mozzarelly nastrúhanej nahrubo. Podľa potreby pridajte ešte múku. Cesto vyklopte na plech s papierom na pečenie a vytvarujte tenkú placku. Pečte v rúre vyhriatej na 225 °C asi 10 minút.
  2. Zatiaľ rozmixujte paradajky s cesnakom a časťou oregana, podľa chuti osoľte. Papriky nakrájajte na prúžky a zvyšnú mozzarellu na plátky.
  3. Vytiahnite predpečenú pizzu z rúry, potrite ju paradajkovou zmesou a navrch rozložte papriku so syrom. Pečte 15 minút pri teplote 180 °C. Pizzu podávajte posypanú zvyšným oreganom.