Fit cuketová pizza: Takmer bez múky a veľa zdravých zložiek
6. 6. 2020, 9:22 (aktualizované: 6. 6. 2020, 9:25)

Zdroj: Dobré jedlo
Reklama
45 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
- 600 g cukety
- 2 vajcia
- 50 g hladkej múky
- pol lyžičky kypriaceho prášku
- 150 g mozzarelly
- 200 g paradajok (ošúpaných)
- 1 strúčik cesnaku
- za hrsť čerstvého oregana
- 2 žlté papriky
- soľ
Postup:
- Cuketu nastrúhajte nahrubo, osoľte a nechajte 20 minút odstáť. Potom z nej vyžmýkajte tekutinu. K cukete pridajte vajcia, múku, kypriaci prášok a 50 g mozzarelly nastrúhanej nahrubo. Podľa potreby pridajte ešte múku. Cesto vyklopte na plech s papierom na pečenie a vytvarujte tenkú placku. Pečte v rúre vyhriatej na 225 °C asi 10 minút.
- Zatiaľ rozmixujte paradajky s cesnakom a časťou oregana, podľa chuti osoľte. Papriky nakrájajte na prúžky a zvyšnú mozzarellu na plátky.
- Vytiahnite predpečenú pizzu z rúry, potrite ju paradajkovou zmesou a navrch rozložte papriku so syrom. Pečte 15 minút pri teplote 180 °C. Pizzu podávajte posypanú zvyšným oreganom.