Francúzska krémová cibulačka
22. 3. 2010, 2:23

Reklama
Francúzska krémová cibulačka
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 3 ks cibule
- 4 ks mrkvy
- 3 ks párky
- 1 ks slepačí bujon
- 1 lyžica vegety
- 1 ks čierne korenie mleté
- 1 ks majoránka
- 1/4 ks masla
Postup
Krok 1
Mrkvu a cibuľu nakrájame na kolieska a jemne opražime na roztopenom masle asi 2 minúty. Zalejeme asi 2 dcl vody,l en tak 1 cm nad cibulu z mrkvou. Pridáme kocku bujónu, vegetu, trošku čierneho korenia, majoránku. Povarime asi 10 minút a potom vložime párky.
Necháme ešte 3 minúty, odstavíme z ohňa a párky vyberieme. Nakrájame ich na kolieska.
Ručným mixérom rozmixujeme zmes mrkvy a cibule do hladka. Vložíme párky a podávame s chlebom. Je výborná, jednoduchá a zdravá.
Autor: Paulínyová Marie