Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Francúzska krémová cibulačka

Zemiaková polievka rychlovka
Reklama

Francúzska krémová cibulačka

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 3 ks cibule
  • 4 ks mrkvy
  • 3 ks párky
  • 1 ks slepačí bujon
  • 1 lyžica vegety
  • 1 ks čierne korenie mleté
  • 1 ks majoránka
  • 1/4 ks masla

Postup

Krok 1

Mrkvu a cibuľu nakrájame na kolieska a jemne opražime na roztopenom masle asi 2 minúty. Zalejeme asi 2 dcl vody,l en tak 1 cm nad cibulu z mrkvou. Pridáme kocku bujónu, vegetu, trošku čierneho korenia, majoránku. Povarime asi 10 minút a potom vložime párky.

Necháme ešte 3 minúty, odstavíme z ohňa a párky vyberieme. Nakrájame ich na kolieska.

Ručným mixérom rozmixujeme zmes mrkvy a cibule do hladka. Vložíme párky a podávame s chlebom. Je výborná, jednoduchá a zdravá.

Autor: Paulínyová Marie

Vyberáme pre vás niečo PLUS