Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Goja - cigánska špecialita

Zapekané špekačky
Reklama

Goja - cigánska špecialita

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 4 ks čievka 30cm dlhé
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 1 ks hlavička cesnaku
  • 1 ks balík kyslej sudovej kapusty
  • 1 ks soľ
  • 1/2 ks balíčku majoránu
  • 1 ks čajová lyžica mletej rasce

Postup

Krok 1

Zemiaky očistíme a pokrájame cca na 1cm kocky. Dáme uvariť do osolenej vody. Črevá dôkladne operieme a vyčistíme. Uvarené zemiaky dáme do nádoby a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame, osolíme a podľa chuti ochutíme majoránom a mletou rascou.

Črevá naplníme zmesou (nie príliš, aby nám pri pečení nepopukali), zašpendlíme konce a dáme piecť na vymastený plech pri teplote 170 - 180 stupňov, kým nebude črevo na povrchu chrumkavé. Pečieme odokryté!

Ako príloha je jednoznačne najlepšia sudová kyslá kapusta.

Prajem Vám dobrú chuť, ktorá Vás určite očarí, hlavne v kombinácii s kvalitným vínkom, ktoré k tomuto receptu vrelo odporúčam.

Autor: Pokorný Jozef

Vyberáme pre vás niečo PLUS