Goja - cigánska špecialita
18. 3. 2010, 2:23

Reklama
Goja - cigánska špecialita
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 kg zemiakov
- 4 ks čievka 30cm dlhé
- 1 ks veľká cibuľa
- 1 ks hlavička cesnaku
- 1 ks balík kyslej sudovej kapusty
- 1 ks soľ
- 1/2 ks balíčku majoránu
- 1 ks čajová lyžica mletej rasce
Postup
Krok 1
Zemiaky očistíme a pokrájame cca na 1cm kocky. Dáme uvariť do osolenej vody. Črevá dôkladne operieme a vyčistíme. Uvarené zemiaky dáme do nádoby a pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Premiešame, osolíme a podľa chuti ochutíme majoránom a mletou rascou.
Črevá naplníme zmesou (nie príliš, aby nám pri pečení nepopukali), zašpendlíme konce a dáme piecť na vymastený plech pri teplote 170 - 180 stupňov, kým nebude črevo na povrchu chrumkavé. Pečieme odokryté!
Ako príloha je jednoznačne najlepšia sudová kyslá kapusta.
Prajem Vám dobrú chuť, ktorá Vás určite očarí, hlavne v kombinácii s kvalitným vínkom, ktoré k tomuto receptu vrelo odporúčam.
Autor: Pokorný Jozef