Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Gorgonzolova omacka s čili

Gorgonzolova omacka s čili
Reklama

Gorgonzolova omacka s čili

  • Dĺžka prípravy (min): 20
  • Počet porcií: 3
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 50 g masla
  • 3 ks čili
  • 1 ks papričky
  • 1 ks plátok kuracích pŕs
  • 5-6 ks sušených paradajok v oleji
  • 3-4 lyžice smotany
  • 80 g gorgonzoly
  • 1 ks soľ";i:10;s:28:"1 ks farebné mleté korenie

Postup

Krok 1

Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno. Spolu s plátkami očisteného cesnaku ju opečte na masle, pridajte nasekanú čili papričku bez semienok. Umyté a osušené mäso nakrájajte na malé kocky a pridajte k cibuli. Opečte do bledohneda. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte k mäsu. Keď je mäso mäkké, prilejte smotanu, nadrobte gorgonzolu a nechajte ju na miernom ohni rozpustiť. Dochuťte soľou a čerstvo pomletým farebným korením. Jednotlivé porcie ozdobte na tanieri väčšími kúskami nadrobenej gorgonzoly. Omáčku podávajte s cestovinami, ako sú napríklad tagliatelle.

Vyberáme pre vás niečo PLUS