Gorgonzolova omacka s čili
20. 8. 2017, 12:23

Reklama
Gorgonzolova omacka s čili
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 3
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 50 g masla
- 3 ks čili
- 1 ks papričky
- 1 ks plátok kuracích pŕs
- 5-6 ks sušených paradajok v oleji
- 3-4 lyžice smotany
- 80 g gorgonzoly
- 1 ks soľ";i:10;s:28:"1 ks farebné mleté korenie
Postup
Krok 1
Cibuľu ošúpte a nakrájajte najemno. Spolu s plátkami očisteného cesnaku ju opečte na masle, pridajte nasekanú čili papričku bez semienok. Umyté a osušené mäso nakrájajte na malé kocky a pridajte k cibuli. Opečte do bledohneda. Sušené paradajky nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte k mäsu. Keď je mäso mäkké, prilejte smotanu, nadrobte gorgonzolu a nechajte ju na miernom ohni rozpustiť. Dochuťte soľou a čerstvo pomletým farebným korením. Jednotlivé porcie ozdobte na tanieri väčšími kúskami nadrobenej gorgonzoly. Omáčku podávajte s cestovinami, ako sú napríklad tagliatelle.