Guláš z diviny
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Guláš z diviny
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 12
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 2 kg mäsa z diviny
- 1 ks olej
- 1 kg cibule
- 50 g slaniny
- 5 ks strúčikov cesnaku
- 250 g mrkvy
- 150 g zeleru
- 1 ks zelerový list
- 150 g petržlenu
- 1 ks mletú červenú papriku";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:14:"2 ks klobásky";i:12;s:18:"2 dl bieleho vína";i:13;s:18:"1 ks bobkový list";i:14;s:25:"1 ks paradajkový pretlak";i:15;s:19:"1 dl kyslej smotany";i:16;s:11:"1 ks vegeta
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho a vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zeler, petržlen, slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko spolu varíme. K zmeknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a vegetu. Pred dovarením pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a víno.