Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Guláš z diviny

Gulášová polievka
Reklama

Guláš z diviny

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 12
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 2 kg mäsa z diviny
  • 1 ks olej
  • 1 kg cibule
  • 50 g slaniny
  • 5 ks strúčikov cesnaku
  • 250 g mrkvy
  • 150 g zeleru
  • 1 ks zelerový list
  • 150 g petržlenu
  • 1 ks mletú červenú papriku";i:10;s:9:"1 ks soľ";i:11;s:14:"2 ks klobásky";i:12;s:18:"2 dl bieleho vína";i:13;s:18:"1 ks bobkový list";i:14;s:25:"1 ks paradajkový pretlak";i:15;s:19:"1 dl kyslej smotany";i:16;s:11:"1 ks vegeta

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na väčšie kusy a opražíme ho na horúcom oleji. Preložíme ho a vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, zeler, petržlen, slaninu, pokrájaný zelerový list a všetko spolu varíme. K zmeknutej zelenine pridáme mäso, na kolieska pokrájanú klobásu, bobkový list, štipľavú papriku a vegetu. Pred dovarením pridáme paradajkový pretlak, kyslú smotanu a víno.

Vyberáme pre vás niečo PLUS