Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hanojská polievka

Hanojská polievka
Reklama

Hanojská polievka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks sliepka
  • 1 ks široké ryžové rezance
  • 1 ks čerstvý zázvor
  • 1 ks sójové klíčky
  • 1 ks celý badián
  • 1 ks celý muškátový orech
  • 1 ks mladá cibuľka
  • 1 ks celá škorica
  • 1 ks cibuľa a soľ

Postup

Krok 1

Ryžové rezance namočíme na hodinu do studenej vody. Na veľmi slabom ohni uvaríme sliepku spolu s plátkami zázvoru a na sucho opečenou cibuľou. Mäso vyberieme a do peny zbaveného vývaru pridáme zvyšný zázvor, badián, škoricu a muškátový orech. Dochutíme soľou a varíme ešte 2 hodiny. Nakrájanú mladú cibuľku orestujeme spolu so sójovými klíčkami. Scedené rezance zalejeme vriacou vodou, necháme 2 minúty postáť a opäť scedíme. Hanojskú polievku servírujeme so slepačím mäsom a rezancami, pričom povrch posypeme sójovými klíčkami s mladou cibuľkou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS