Hanojská polievka
2. 2. 2012, 15:26

Reklama
Hanojská polievka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks sliepka
- 1 ks široké ryžové rezance
- 1 ks čerstvý zázvor
- 1 ks sójové klíčky
- 1 ks celý badián
- 1 ks celý muškátový orech
- 1 ks mladá cibuľka
- 1 ks celá škorica
- 1 ks cibuľa a soľ
Postup
Krok 1
Ryžové rezance namočíme na hodinu do studenej vody. Na veľmi slabom ohni uvaríme sliepku spolu s plátkami zázvoru a na sucho opečenou cibuľou. Mäso vyberieme a do peny zbaveného vývaru pridáme zvyšný zázvor, badián, škoricu a muškátový orech. Dochutíme soľou a varíme ešte 2 hodiny. Nakrájanú mladú cibuľku orestujeme spolu so sójovými klíčkami. Scedené rezance zalejeme vriacou vodou, necháme 2 minúty postáť a opäť scedíme. Hanojskú polievku servírujeme so slepačím mäsom a rezancami, pričom povrch posypeme sójovými klíčkami s mladou cibuľkou.