Holštajnské teľacie stehno
15. 2. 2011, 13:23

Holštajnské teľacie stehno
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 400 g teľacieho stehna bez kosti
- 50 g tuku
- 5 g hladkej múky
- 1 ks voda alebo vývar
- 1 ks soľ.
- 60 g kyslých uhoriek
- 60 g paradajok
- 1 ks vajce
- 30 g tuku
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme široký otvor 3 až 4cm. Pripravíme si plnku a to tak, že šunku, olúpané kyslé uhorky a paradajky nakrájame na široké rezance a na tuku udusíme. Keď sa šťava vydusí, tak pridáme rozmiešané osolené vajce a urobíme redšiu praženicu. Touto plnkou naplníme mäso a buď zopneme špáradlom alebo zošijeme niťou. Mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme zvyšok tuku a v horúcej rúre zapečieme. Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a v horúcej rúre upečieme do zlata, pričom občasne polievame vlastnou šťavou a podlievame horúcou vodou. Ak je mäso mäkké, tak ho vyberieme a nakrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Potom zalejeme vlažnou vodou, dobre povaríme a precedíme. Holštajnské teľacie stehno podávame so zemiakmi, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.