Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Holštajnské teľacie stehno

Staročeské pečené koleno
Reklama

Holštajnské teľacie stehno

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 400 g teľacieho stehna bez kosti
  • 50 g tuku
  • 5 g hladkej múky
  • 1 ks voda alebo vývar
  • 1 ks soľ.
  • 60 g kyslých uhoriek
  • 60 g paradajok
  • 1 ks vajce
  • 30 g tuku
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožom narežeme široký otvor 3 až 4cm. Pripravíme si plnku a to tak, že šunku, olúpané kyslé uhorky a paradajky nakrájame na široké rezance a na tuku udusíme. Keď sa šťava vydusí, tak pridáme rozmiešané osolené vajce a urobíme redšiu praženicu. Touto plnkou naplníme mäso a buď zopneme špáradlom alebo zošijeme niťou. Mäso osolíme, dáme na pekáč, pridáme zvyšok tuku a v horúcej rúre zapečieme. Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a v horúcej rúre upečieme do zlata, pričom občasne polievame vlastnou šťavou a podlievame horúcou vodou. Ak je mäso mäkké, tak ho vyberieme a nakrájame na porcie. Šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou a popražíme. Potom zalejeme vlažnou vodou, dobre povaríme a precedíme. Holštajnské teľacie stehno podávame so zemiakmi, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS