Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

Jahňacia polievka s knedličkami
Reklama

Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks kuracích pŕs
  • 200 g hovädzieho rebra
  • 100 g bravčovej pečene
  • 60 g domácich širokých rezancov
  • 100 g koreňovej zeleniny
  • 1 ks ½ rožka
  • 1 ks ½ žĺtka
  • 1 ks cesnak
  • 1 ks petržlenová vňať
  • 1 ks majoránka";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ

Postup

Krok 1

Hovädzie rebro dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké pridajte prsia a očistenú zeleninu. Všetko uvarte do mäkka. Vývar preceďte a opäť priveďte do varu. Pečeň zomeľte do misky, pridajte žĺtok, na jemné kocky nakrájaný rožok, rozotretý cesnak, majoránku, korenie a dobre premiešajte. Zo zmesi pomocou lyžice urobte halušky, ktoré vyvarte priamo vo vývare. Do jednotlivých porcií polievky vkladaj nakrájané hovädzie a kuracie mäso, vopred uvarené rezance, pečeňové halušky, zeleninu a petržlenovú vňať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS