Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami
12. 9. 2011, 18:24

Reklama
Hovädzí vývar s pečeňovými haluškami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks kuracích pŕs
- 200 g hovädzieho rebra
- 100 g bravčovej pečene
- 60 g domácich širokých rezancov
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 ks ½ rožka
- 1 ks ½ žĺtka
- 1 ks cesnak
- 1 ks petržlenová vňať
- 1 ks majoránka";i:10;s:27:"1 ks mleté čierne korenie";i:11;s:9:"1 ks soľ
Postup
Krok 1
Hovädzie rebro dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké pridajte prsia a očistenú zeleninu. Všetko uvarte do mäkka. Vývar preceďte a opäť priveďte do varu. Pečeň zomeľte do misky, pridajte žĺtok, na jemné kocky nakrájaný rožok, rozotretý cesnak, majoránku, korenie a dobre premiešajte. Zo zmesi pomocou lyžice urobte halušky, ktoré vyvarte priamo vo vývare. Do jednotlivých porcií polievky vkladaj nakrájané hovädzie a kuracie mäso, vopred uvarené rezance, pečeňové halušky, zeleninu a petržlenovú vňať.