Hovädzie steaky so šunkou a hubami
14. 9. 2011, 15:25

Hovädzie steaky so šunkou a hubami
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 8
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 300 g šampiňónov
- 100 g surovej šunky
- 1 ks viazanička petržlenovej vňate
- 8 ks malých hovädzích steakov
- 5 ks PL citrónovej šťavy
- 6 ks PL olivového oleja
- 1 ks soľ
- 1 ks biele korenie
- 500 g brokolice
- 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:26:"1 ks – 2 sardelové rezy";i:11;s:17:"pol ks feferónky";i:12;s:23:"20 g píniových jadier";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:20:"1 ks čierne korenie
Postup
Krok 1
Hovädzie steaky naklepeme, mäso okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Na panvici zohrejeme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 PL citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty. Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do rúry a dusíme 10 minút. Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Dáme dusiť na ďalších 10 minút. Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Scedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime zrnká, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardely pokrájame na drobno. Píniové jadrá nasucho opražíme. Na zohriatom zvyšnom oleji, opražíme cesnak, feferónku a sardely, pridáme brokolicu, okoreníme a za stáleho miešania zohrejeme. Podávame so zemiakovými kroketami alebo americkými zemiakmi