Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hovädzie steaky so šunkou a hubami

Hovädzie steaky so šunkou a hubami
Reklama

Hovädzie steaky so šunkou a hubami

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 8
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 300 g šampiňónov
  • 100 g surovej šunky
  • 1 ks viazanička petržlenovej vňate
  • 8 ks malých hovädzích steakov
  • 5 ks PL citrónovej šťavy
  • 6 ks PL olivového oleja
  • 1 ks soľ
  • 1 ks biele korenie
  • 500 g brokolice
  • 1 ks strúčik cesnaku";i:10;s:26:"1 ks – 2 sardelové rezy";i:11;s:17:"pol ks feferónky";i:12;s:23:"20 g píniových jadier";i:13;s:9:"1 ks soľ";i:14;s:20:"1 ks čierne korenie

Postup

Krok 1

Hovädzie steaky naklepeme, mäso okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať. Na panvici zohrejeme 3 PL oleja a krátko na ňom opečieme hríby a šunku. Vmiešame 2 PL citrónovej šťavy a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Všetko spolu podusíme 2 minúty. Hubovú zmes dáme do ohňovzdornej formy, navrch rozložíme marinované steaky. Dáme do rúry a dusíme 10 minút. Mäso obrátime, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a citrónovou šťavou. Dáme dusiť na ďalších 10 minút. Brokolicu rozoberieme na ružičky a vo vriacej vode varíme asi 8 minút. Scedíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky. Z feferónky odstránime zrnká, umyjeme ju a pokrájame nadrobno. Sardely pokrájame na drobno. Píniové jadrá nasucho opražíme. Na zohriatom zvyšnom oleji, opražíme cesnak, feferónku a sardely, pridáme brokolicu, okoreníme a za stáleho miešania zohrejeme. Podávame so zemiakovými kroketami alebo americkými zemiakmi

Vyberáme pre vás niečo PLUS