Hráškové rizoto
28. 2. 2020, 20:10

Reklama
Hráškové rizoto
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 5
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 hrnček ryže na rizota
- 600 ml zeleninového vývaru
- 20 g masla
- 20 g strúhaného parmezánu
- 250 g zeleného hrášku
- 100 g cukrového hrášku
- 1 ks hráškové klíčky
- 1 ks soľ
- 1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
V hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme vopred prepláchnutú ryžu, osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Asi v polovici dusenia pridáme zelený hrášok, cukrový hrášok a 15 g strúhaného parmezánu. Podľa potreby prilejeme vývar a spolu dusíme. Na záver ozdobíme hráškovými klíčkami a posypeme zvyšným strúhaným parmezánom.