Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hráškové rizoto

Hráškové rizoto
Reklama

Hráškové rizoto

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 5
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 hrnček ryže na rizota
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 20 g masla
  • 20 g strúhaného parmezánu
  • 250 g zeleného hrášku
  • 100 g cukrového hrášku
  • 1 ks hráškové klíčky
  • 1 ks soľ
  • 1 ks mleté čierne korenie

Postup

Krok 1

V hlbšej panvici rozpustíme maslo, pridáme vopred prepláchnutú ryžu, osolíme, okoreníme a krátko opečieme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme. Asi v polovici dusenia pridáme zelený hrášok, cukrový hrášok a 15 g strúhaného parmezánu. Podľa potreby prilejeme vývar a spolu dusíme. Na záver ozdobíme hráškovými klíčkami a posypeme zvyšným strúhaným parmezánom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS