Reklama

Hríbové rizoto

Ľudaša s husaciny
Reklama

Hríbové rizoto

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks ryža
  • 1 ks uvarené hríby
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks kocka bujónu
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ
  • 1 ks zelenina podľa výberu
  • 1 ks strúhaný syr

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme (na 1 pohár ryže 2 poháre vody), cca. 20 minút. Počas varenia ryže varíme hríby s bujónom asi 10 minút. Deci vývaru prilejeme do uvarenej ryže a premiešame. Cibuľu nakrájanú nadrobno upražíme dozlata, pridáme scedené hríby, korenie, soľ a ryžu dochutenú vývarom. Posypeme syrom.