MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Hrnčekový a ešte aj obrátený! Banánový koláč s karamelom

  • 65 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

  • 1 a pol hrnček
    hladkej špaldovej múky
  • 100 g
    masla
  • ks
    vajce
  • čajové lyžičky
    trstinového cukru
  • čajová lyžička
    kypriaceho prášku
  • ks
    zrelých banánov
  • 100 g
    masla
  • ks
    vajce
  • čajové lyžičky
    trstinového cukru
  • čajová lyžička
    kypriaceho prášku
  • ks
    zrelých banánov
  • 100 g
    masla
  • ks
    vajce
  • čajové lyžičky
    trstinového cukru
  • čajová lyžička
    kypriaceho prášku
  • balíčky
    zrelých banánov
  • 100 g
    masla
  • ks
    vajce
  • čajové lyžičky
    trstinového cukru
  • čajová lyžička
    kypriaceho prášku
  • balíčky
    zrelých banánov
  • 100 g
    masla
  • ks
    vajce
  • čajové lyžičky
    trstinového cukru
  • čajová lyžička
    kypriaceho prášku
  • balíčky
    zrelých banánov

Na karamel

  • pol hrnček
    kryštálového cukru
  • 30 g
    masla

Postup

 

Miesenie cesta
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Rúru vyhrejte na 200 °C a pripravte cesto. Jednoducho zmiešajte všetky ingrediencie. Potom cesto nechajte v chladničke pol hodiny odpočinúť.

 

Príprava karamelu
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Do hrnca s hrubým dnom nasypte cukor a zahrievajte, kým sa neroztopí. Keď má zlatú farbu, pridajte maslo a miešajte, aby sa rozpustilo. Hotový karamel vylejte do formy na chlebíček alebo do menšieho plechu a naň poukladajte prepolené banány. Buďte opatrní, karamel je ešte stále veľmi horúci.

Cesto rozvaľkajte na veľkosť formy a zakryte ním banány. Okraje cesta zastrčte do formy a dajte piecť na 35 minút. Upečený koláč pomocou taniera alebo podnosu ihneď prevráťte, aby karamel nestuhol.

Koláč môžete upiecť aj v okrúhlej koláčovej forme.

banánový koláč
Zdroj: SHUTTERSTOCK
smudge

Video