Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hubová mačanka

Rajbaničková hubová polievka
Reklama

Hubová mačanka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 150 g sušených húb
  • 1 ks L z kyslej kapusty
  • 1 ks 2
  • 5 dl sladkej smotany
  • 1 ks 100g hladkej múky
  • 1 ks 100g masla
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks mletá červená paprika";i:10;s:9:"1 ks voda

Postup

Krok 1

Huby namočte na hodinu do vody, kyslú kapustu zrieďte s vodou a pridajte namočené huby. Pridajte bobkový list a varte do zmäknutia hríbov asi 40 minút. Zátrepku na zahustenie uvareného kapustového vývaru si pripravíte následne: sladkú smotanu zmiešate s múkou, vlejete ju do hrnca s vývarom, dochutíte soľou, mletým korením a necháte prevariť. Na záver na masle opražíte zľahka na kolieska nakrájaný cesnak, pridáte štipku papriky a vlejete do hrnca.

Vyberáme pre vás niečo PLUS