Husárska pečienka
15. 2. 2011, 13:23

Reklama
Husárska pečienka
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 2
- Náročnosť: vysoká
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks 400g hovädzej roštenky
- 1 ks 30g masti
- 1 ks 20g masti
- 1 ks 1PL múky
- 1 ks 100g šunkovej salámy
- 1 ks cibuľa
- 1 ks mletá červená štipľavá a sladká paprika
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks soľ
Postup
Krok 1
Roštenku pokrájame na rezne a naklepeme, narežeme okraje, posolíme a na prvej dávke masti opražíme z oboch strán. V druhej dávke masti opražíme do ružova cibuľu s rozotretým cesnakom, pridáme červenú sladkú aj štipľavú papriku, zamiešame, na to dáme opražené rezne a za podlievania dusíme do zmäknutia. Zaprášime múkou, necháme povariť a do hotovej šťavy dáme na kúsky pokrájanú salámu. Podávame so zemiakmi alebo s knedľou.