Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Husárska pečienka

Falošná husacia pečeň
Reklama

Husárska pečienka

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 2
  • Náročnosť: vysoká

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks 400g hovädzej roštenky
  • 1 ks 30g masti
  • 1 ks 20g masti
  • 1 ks 1PL múky
  • 1 ks 100g šunkovej salámy
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mletá červená štipľavá a sladká paprika
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Roštenku pokrájame na rezne a naklepeme, narežeme okraje, posolíme a na prvej dávke masti opražíme z oboch strán. V druhej dávke masti opražíme do ružova cibuľu s rozotretým cesnakom, pridáme červenú sladkú aj štipľavú papriku, zamiešame, na to dáme opražené rezne a za podlievania dusíme do zmäknutia. Zaprášime múkou, necháme povariť a do hotovej šťavy dáme na kúsky pokrájanú salámu. Podávame so zemiakmi alebo s knedľou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS