Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Hustá polievka s údeným mäsom

Hustá polievka s údeným mäsom
Reklama

Hustá polievka s údeným mäsom

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 10
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 kg údeného mäsa
  • 600 g karotky
  • 1 kg zemiakov
  • 1 ks ½ kg petržlenu
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks ČL rasce
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mleté čierne korenie
  • 1 ks soľ

Postup

Krok 1

Cibuľu ošúpte, prekrojte napoly. Do veľkého hrnca dajte údené mäso, zalejte studenou vodou, pridajte cibuľu, bobkový list, rascu, prikryte a na miernom plameni varte asi 2 hod., podľa potreby z povrchu zbierajte penu. Karotku a petržlen očistite, nakrájajte na väčšie kúsky, zemiaky ošúpte, prekrojte na štvrtiny a dajte do misy so studenou vodou. Uvarené údené mäso vyberte, vývar preceďte, nechajte ešte raz prevrieť. Pridajte zemiaky, karotku, petržlen, varte pri miernej teplote asi 30 min. Údené mäso pokrájajte na hrubšie plátky a vložte do hotovej polievky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS