Indické šošovicové guľky s jogurtom
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Indické šošovicové guľky s jogurtom
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 4
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 250 g červenej šošovice
- 1 ks cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 3 ks PL petržlenovej vňate
- 1 ks PL hladkej múky
- 1 ks ČL prášku do pečiva
- 1 ks soľ
- 1 ks korenie
- 1 ks mletá rasca
- 1 ks čili korenie
Postup
Krok 1
Šošovicu uvaríme v litri vody (cca. 20 minút), precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme do šošovice, pretlačíme cesnak a rozmixujeme. Zmes zmiešame s hladkou múkou, práškom do pečiva, ochutíme rascou, soľou, korením, štipkou čili korenia a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vytvoríme guľôčky a pražíme ich na oleji. Podávame s bielym jogurtom.