Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Indické šošovicové guľky s jogurtom

Indické šošovicové guľky s jogurtom
Reklama

Indické šošovicové guľky s jogurtom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 4
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 250 g červenej šošovice
  • 1 ks cibuľa
  • 2 ks strúčiky cesnaku
  • 3 ks PL petržlenovej vňate
  • 1 ks PL hladkej múky
  • 1 ks ČL prášku do pečiva
  • 1 ks soľ
  • 1 ks korenie
  • 1 ks mletá rasca
  • 1 ks čili korenie

Postup

Krok 1

Šošovicu uvaríme v litri vody (cca. 20 minút), precedíme a necháme vychladnúť. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme do šošovice, pretlačíme cesnak a rozmixujeme. Zmes zmiešame s hladkou múkou, práškom do pečiva, ochutíme rascou, soľou, korením, štipkou čili korenia a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vytvoríme guľôčky a pražíme ich na oleji. Podávame s bielym jogurtom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS