MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Jabĺčka sa kúpu v pudingu: Tento koláč milujeme

  • 90 min.
  • 20 porcie
  • Stredná

Potrebujete tieto suroviny:

Potrebujete:

  • 600 g
    hladkej múky
  • 280 g
    práškového cukru
  • štipka
    soli
  • ks
    vajcia
  • 400 g
    masla
  • 150 g
    hrozienok
  • lyžice
    rumu
  • kg
    jabĺk
  • ks
    citrón
  • 60 g
    vanilkového pudingu
  • 750 ml
    smotany na šľahanie
  • balíček
    vanilkového cukru
  • ks
    žĺtok

Postup

Z preosiatej múky, 150 g práškového cukru, štipky soli, vajec a postrúhaného masla vypracujte hladké cesto. Vyformujte do gule, zabaľte do fólie a dajte na 30 minút odležať do chladničky.

Hrozienka prepláchnite a namočte do rumu. Jablká ošúpte, rozpoľte, zbavte jadierok a pokvapkajte citrónovou šťavou.

 

Cesto rozdeľte na dve časti. Jednu rozvaľkajte natenko a vyložte ňou hlbší plech - vytvarujte aj okraje. Do polovíc jabĺk rozdeľte rumové hrozienka a rozložte ich reznou stranou nahor na cesto.

V časti smotany rozmiešajte vanilkový puding. Zvyšnú smotanu dajte variť so zvyšným práškovým a s vanilkovým cukrom. Do vriacej smotany vylejte smotanu s pudingom aKrém rovnomerne rozlejte na jablká.

Krém rovnomerne rozlejte na jablká. Druhú polovicu cesta natenko vyvaľkajte a zakryte ňou celý koláč. Okraje popritláčajte.

Pečte asi hodinu v rúre vyhriatej na 180 °C. Asi 15 minút pred dopečením vrch potrite rozšľahaným žĺtkom. Po upečení vyberte, nechajte vychladnúť a nakrájajte na kocky.

 

smudge

Video