Jablká v karamele
4. 2. 2010, 15:53

Reklama
Jablká v karamele
- Dĺžka prípravy (min): 40
- Počet porcií: 6
- Náročnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 4-8 ks zrelých jabĺk
- 150 g cukru
- 1 l mlieka
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 1 ks citrón
- 1 ks šľahačkovú smotanu
- 1 ks čokoláda
- 1 ks práškový cukor
Postup
Krok 1
Kryštálový cukor skaramelizujte, zalejte ho polovicou mlieka a za mierneho miešania priveďte do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujte pudingový prášok a vlejte do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešanie chvíľu povarte a potom odstavte. Ovocie očistite, zbavte jadrovníkov a pozdĺžne pokrájajte na štvrťky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou aby nezhnedli. Ak sú tvrdé, môžete ich chvíľu povariť v osladenej vode. Jablká poukladajte zvisle do širších sklenených pohárov, zalejte ich karamelovým krémom a dajte zachladiť. Pred podávaním ozdobte trochou šľahačky a strúhanou čokoládou.