Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jablká v karamele

Zapečené jablká
Reklama

Jablká v karamele

  • Dĺžka prípravy (min): 40
  • Počet porcií: 6
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 4-8 ks zrelých jabĺk
  • 150 g cukru
  • 1 l mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 ks citrón
  • 1 ks šľahačkovú smotanu
  • 1 ks čokoláda
  • 1 ks práškový cukor

Postup

Krok 1

Kryštálový cukor skaramelizujte, zalejte ho polovicou mlieka a za mierneho miešania priveďte do varu. Vo zvyšnom mlieku rozhabarkujte pudingový prášok a vlejte do vriaceho karamelového mlieka. Za stáleho miešanie chvíľu povarte a potom odstavte. Ovocie očistite, zbavte jadrovníkov a pozdĺžne pokrájajte na štvrťky. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou aby nezhnedli. Ak sú tvrdé, môžete ich chvíľu povariť v osladenej vode. Jablká poukladajte zvisle do širších sklenených pohárov, zalejte ich karamelovým krémom a dajte zachladiť. Pred podávaním ozdobte trochou šľahačky a strúhanou čokoládou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS