MENU
Vyhľadávanie:

Šťavnaté recepty Jablkové mafiny: Bez škorice sa vám nepodaria!

  • 40 min.
  • 6 porcie
  • Nízka

Potrebujete tieto suroviny:

  • 200 g
    polohrubej múky
  • 50  g
    bielej makovej múky
  • 125 g
    masla
  • 100 g
    práškového trstinového cukru
  • pol balíček
    kypriaceho prášku
  • balíček
    škoricového cukru
  • 2  ks
    vajcia
  • 3-4 lyžice
    rastlinného mlieka
  • ks
    jablká
  •  na posypanie
    škorica

Postup

Vajcia vymiešajte s práškovým  cukrom. Postupne pridávajte múku, roztopené maslo, kypriaci prášok a mlieko. Má vzniknúť polohusté cesto.

 

 

Jablkovo-škoricové mafiny
Zdroj: Pinterest

Očistené jablká nakrájajte na malé kocky alebo na hrubšie nastrúhajte. Obaľte v škoricovom cukre a primiešajte do cesta.  

 

Hotovým cestom naplňte mafinové košíčky alebo vymazanú formu na mafiny. Prípadne naplňte najskôr len po lyžice cesta, pridajte kôpku jabĺk a prikryte zvyšným cestom.

 

Pečte približne 25 minút v rúre vyhriatej na 165 °C. Posypte trochou škorice.

Do mafinov môžete pridať trocha kakaa.
Zdroj: Pinterest
Do mafinov môžete pridať trocha kakaa.

 

 

 

 

smudge

Video