Jablkový koláč so salkom
25. 6. 2010, 14:23

Reklama
Jablkový koláč so salkom
- Dĺžka prípravy (min): 10
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 5 ks vajec
- 250 g práškový cukor
- 250 g výberovej polohrubej múky
- 1 dl vody
- 1 dl oleja
- trochu ks prášku do pečiva
- 900 g očistených jabĺk
- 1-2 ks vrecúška vanilkového cukru (podľa potreby a chuti)
- 1 ks škoricový cukor
- 1 ks postrúhaná citrónová kôra";i:10;s:55:"1 ks konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (salko)";i:11;s:22:"250 g masla alebo hery";i:12;s:15:"1 ks čokoláda
Postup
Krok 1
Plech vyložíme papierom na pečenie, trošku pomastíme a posypeme múkou a naň rozložíme postrúhané a ochutené jablká.
Žĺtka s cukrom vymiešame a striedavo pridávame vodu a olej, potom sa pridá sneh, múka a prášok do pečiva. Takto pripravené cesto vylejeme na jablká a koláč pečieme v rozohriatej rúre.
Upečené cesto vyklopíme na dosku a papier stiahneme (až po ochladení).
Konzervu kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s vodou a varíme 1,5 až 2 hodiny (vo vode otáčame). Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom alebo herou. (Prípadne sa použije bez kombinácie s maslom či herou.)
Plnku natrieme na jablkovú hmotu a vrch posypeme postrúhanou čokoládou.
Autor: Rochfalušiová