Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jablkový koláč so salkom

Jablkový koláč so salkom
Reklama

Jablkový koláč so salkom

  • Dĺžka prípravy (min): 10
  • Počet porcií: 1
  • Náročnosť: nízka

Suroviny

Potrebujeme:

  • 5 ks vajec
  • 250 g práškový cukor
  • 250 g výberovej polohrubej múky
  • 1 dl vody
  • 1 dl oleja
  • trochu ks prášku do pečiva
  • 900 g očistených jabĺk
  • 1-2 ks vrecúška vanilkového cukru (podľa potreby a chuti)
  • 1 ks škoricový cukor
  • 1 ks postrúhaná citrónová kôra";i:10;s:55:"1 ks konzerva sladeného kondenzovaného mlieka (salko)";i:11;s:22:"250 g masla alebo hery";i:12;s:15:"1 ks čokoláda

Postup

Krok 1

Plech vyložíme papierom na pečenie, trošku pomastíme a posypeme múkou a naň rozložíme postrúhané a ochutené jablká.

Žĺtka s cukrom vymiešame a striedavo pridávame vodu a olej, potom sa pridá sneh, múka a prášok do pečiva. Takto pripravené cesto vylejeme na jablká a koláč pečieme v rozohriatej rúre.

Upečené cesto vyklopíme na dosku a papier stiahneme (až po ochladení).

Konzervu kondenzovaného mlieka vložíme do hrnca s vodou a varíme 1,5 až 2 hodiny (vo vode otáčame). Po vychladnutí vymiešame so zmäknutým maslom alebo herou. (Prípadne sa použije bez kombinácie s maslom či herou.)

Plnku natrieme na jablkovú hmotu a vrch posypeme postrúhanou čokoládou.

Autor: Rochfalušiová

Vyberáme pre vás niečo PLUS