Jahodové víno
10. 8. 2010, 18:23 (aktualizované: 30. 5. 2024, 16:02)

Reklama
Jahodové víno
- Dĺžka prípravy (min): 50
- Počet porcií: 9
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 6 kg jahôd
- 1 ks 2
- 5 kg cukru
- 20 g kyseliny citrónovej
- 3 g fosforečnanu amónneho
- 1 ks kv nková kultúra
- 1 ks voda
Postup
Krok 1
Pripravuje sa z veľmi rozriedenej šťavy (pri nedostatku ovocia). Rozmiagame jahody a po 24 h ich vylisujeme. Výlisky vylúhujeme vodou a znovu vylisujeme. Šťavy z obidvoch lisovaní zlejeme, rozpustíme v nich cukor a doplníme vodou na 10 l, pridáme kyselinu citrónovú, fosforečnan amónny a zakvasíme čistou kultúrou kvasiniek.