Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jahodový koláč s karamelom

Jahodový koláč s karamelom
Reklama

Jahodový koláč s karamelom

  • Dĺžka prípravy (min): 50
  • Počet porcií: 9
  • Náročnosť: stredná

Suroviny

Potrebujeme:

  • 1 ks Cesto:
  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 dl vody
  • 5 ks vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 250 ks polohrubej muky
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • 1 ks tuk a múka na prípravu plechu
  • 1 ks Krém:";i:10;s:11:"250 g masla";i:11;s:25:"100 g práškového cukru";i:12;s:12:"250 g mlieka";i:13;s:26:"2 lyžice výberovej múky";i:14;s:11:"3 ks vajcia";i:15;s:23:"1 ks vanilínový cukor";i:16;s:14:"1 lyžica rumu";i:17;s:26:"1 ks strúhaná čokoláda";i:18;s:38:"1 ks jahody (čerstvé alebo mrazené)

Postup

Krok 1

Z kryštálového cukru pripravíme karamel, zalejeme ho vodou a vychladíme. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a olejom, potom pridáme karamelový roztok a vyšľaháme. Do hmoty zapracujeme múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Hotové cesto rozotrieme na pripravený plech a upečieme. Maslo s cukrom vymiešame. Z mlieka, múky a vanilínového cukru uvaríme kašu. Vo dvoch lyžiciach mlieka rozhabarkujeme 3 vajcia a postupne zamiešame do vriacej kaše. Kašu po vychladnutí zmiešame s vymiešaným maslom. Prichutíme rumom. Vychladnuté cesto rozrežeme na 2 pláty. Jeden plat natrieme dvoma dielmi krému. Na krém uložíme pokrájané jahody. Znova potrieme trochou krému a prikryjeme druhým plátom cesta. Zvyškom krému natrieme povrch múčnika. Ozdobíme vidličkou. Posypeme strúhanou čokoládou. Po stuhnutí rozrežeme na kocky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS