Jarný šalát s tuniakom, vajcom a olivami
13. 5. 2018, 13:13

Reklama
Jarný šalát s tuniakom, vajcom a olivami
- Dĺžka prípravy (min): 20
- Počet porcií: 1
- Náročnosť: nízka
Suroviny
Potrebujeme:
- 1 ks hlávka ľadového šalátu (prípadne 2 šalátové srdiečka)
- 1 ks červená cibuľa
- 1 ks uhorka
- 100 g cherry paradajok
- 1 ks za hrsť čiernych olív
- 1 ks za hrsť strukov mladého hrášku
- 4 ks uvarené vajcia
- 2 ks konzervy tuniaka v olivovom oleji
- 1 ks Na zálievku: 150 ml olivového oleja (použite aj tuniakový olej z konzervy)
- 1 lyžica francúzskej horčice s medom";i:10;s:23:"3 lyžice vínneho octu";i:11;s:22:"1 ks strúčik cesnaku";i:12;s:9:"1 ks soľ";i:13;s:27:"1 ks mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Šalát rozoberte na listy, opláchnite a nechajte osušiť na utierke. Vložte do hlbokej misy. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Umytú uhorku prekrojte, vydlabte dužinu a nakrájajte na plátky. Pridajte ju s cibuľou, olivami, paradajkami a s hráškom do misy.Tuniaka z konzervy sceďte a olej odložte na zálievku. Natrhajte ho na kúsky do šalátu a zľahka premiešajte.
Zálievku pripravte vymiešaním oleja z tuniaka (doplňte ho čistým olivovým olejom), horčice, octu a cesnaku. Ochuťte ho soľou, čerstvo pomletým čiernym korením a prelejte cez šalát. Premiešajte šalátovým príborom a rozdeľte do dvoch misiek. Navrch poukladajte polovice uvarených vajec.